Nyheter

Vad händer i Storvreten?

(Se alla nyheter)

Det händer mycket under det kommande vinterhalvåret. Just nu rustar Lestra upp ett antal gårdar i området Storvreten och anlägger bland annat en multisportarena.  

Branta Backen och Stenvägen är ett par av adresserna som inkluderas i projektet. Sammanlagt är det sex gårdar som får ta del av ansiktslyftet.
– Vi ska rusta upp gårdarna rejält. Ny plantering, bänkar, grillar och en multiarena, där ska man kunna spela både fotboll, basket och innebandy. En plats som skapar sysselsättning för både ungdomar och vuxna. Det kommer bli riktigt snyggt, berättar projektledaren Milan Mitic.

Området Storvreten ligger i Tumba och tillhör Fittja kommun. De vita höghusen byggdes för cirka 50 år sedan och är idag i behov av en uppfräschning. Projektet ska vara i hamn sista april 2020. Lekutrustning och delar av gårdarna är avstängda, men i övrigt kommer inte projektet påverka de boendes vardag i någon större utsträckning.
– Vi har faktiskt redan fått flera samtal från folk i området som är jätteglada över att vi ska rusta upp. Det har även kommit en förfrågan att de boende vill ha officiella invigningar när allting är klart. Det får kommunen ta beslut om, men det är jättekul med så positiv respons. Det vi gör nu har inte gjorts där på flera år, säger Milan.

Arbetet påbörjades i september och inkluderar även ny belysning i området samt en gångväg ner till den närliggande busshållplatsen. Hittills har arbetet förflutit helt enligt tidsplan.