Nyheter

Nytt storprojekt i Tyresö

(Se alla nyheter)

I slutet av oktober påbörjade Lestra ett anläggningsarbete vid Södra Fornuddsparken i Tyresö. Ett mångmiljonprojekt som är tänkt att pågå till midsommar 2022.

Storprojektet i Tyresö innefattar bland annat nya gångstråk i grus, belysning, planteringar, stödmurar och en boulebana. Dessutom kommer en del vass klippas ner, vilket tillsammans bidrar till att det redan natursköna området ska bli en ännu mer fantastisk upplevelse.
– Vi förhöjer upplevelsen av att promenera längs vattnet och avnjuta naturen. Det kommer bli ett stort lyft för hela området, berättar Lestras platschef Alexander Djordjevic.

Projektet vid Södra Fornuddsparken är en del av flera etapper. Projektet inledande fas har mestadels bestått av schaktning ner mot sjön, att jämna ut höjder med lägre partier samt börja dra kablar. Områdets sankiga mark gör att Lestra behövde invänta tjälen i marken.
– När tjälen kom lade vi på material på marken, så att gräv- och schaktmaskiner inte sjunker när vi arbetar. Än så länge gör vi grovarbetet, det finare tar vi när våren kommer, säger Alexander.

Projektet är en upphandling från Tyresö Kommun. Det är ett av de största som Lestra påbörjat under 2021 och landar i mångmiljonklassen.
– Vi har gjort ett par småjobb tidigare med Tyresö, men det är alltid spännande att göra större projekt också. Hela området är väldigt vackert, så det ska bli jättekul att se slutresultatet till sommaren, säger Alexander Djordjevic.

Mirjam Odelby är byggprojektledare på Tyresö Kommun. Hon har inte jobbat i projekt med Lestra tidigare, men är hittills väldigt nöjd.
– Lestra har en stor erfarenhet av grönmarksarbete och projekt i vattenområde. Dessa arbeten ställer specifika krav, vilket var avgörande för oss. En stor park inbäddad i ett villaområde är speciella projekt. Dessutom är Lestra väldigt informativa när boende i området går förbi och frågar om projektet. Väldigt trevliga och tillmötesgående. Vänligt bemötande är en liten detalj som gör stor skillnad.  Så vi är jättenöjda i samarbetet med Lestra, säger Mirjam Odelby.