Om Lestra

Lestra

21

+ offentliga ramavtal

60

+ medarbetare

331

Miljoner kronor i omsättning

1000

- tals nöjda kunder

Lestra Entreprenad Sverige AB grundades 2011 och är specialiserade på mark- och anläggningsentreprenader. Vårt huvudkontor finns beläget i Tumba, söder om Stockholm och vi utför arbeten över hela Mälardalen. Vi arbetar med hållbarhet som vår främsta prioritet, en aspekt som är viktig både för våra kunder och miljön. Vår passion ligger i att ta ansvar för våra kunders projekt och använda vår expertis för att lösa uppgiften på ett effektivt sätt.

Innovativt tänkande, effektivitet och kompetens i kombination med vår smidiga organisation är något som kännetecknar Lestra. Våra engagerade medarbetare är duktiga på att ta initiativ och lösa problem i ett nära samarbete med våra kunder. Vi har alla de resurser som krävs, såväl personellt som tekniskt, maskinellt, utrustningsmässigt och finansiellt, för att säkerställa att vi kan leverera högkvalitativa tjänster till våra kunder.

LÄS OM VÅR HISTORIA

2001

Lestra grundades av Pecko Stamenkovic. Han hade ett heltidsjobb och arbetade extra inom anläggning innan han bestämde sig för att starta eget.

2006

Under bolagets fem första år erbjöd man tjänster inom anläggning, snickeri, byggnation och skötsel. År 2006 fattades beslutet att renodla verksamheten mot anläggning, som blev bolagets kärna.

2011

Fram till 2011 hade Lestra varit ett enskilt aktiebolag. Under detta år började man bygga på bolagsstrukturen och en koncern växte fram. Gamla Lestra AB blev moderbolag och verksamheten flyttades till nya Lestra Entreprenad Sverige AB.

2013

Efter att ha arbetat inom bolaget i flera olika roller beslutade man att Filip Stamenkovic skulle bli ny VD för företaget och en ny vision togs fram.

2014

Lestra växte och lyckades framgångsrikt att vinna den första offentliga upphandlingen med Huddinge kommun, Vårbyparken.

2015

Bolaget tecknade sitt första offentliga ramavtal med Haninge kommun, vilket skulle hjälpa bolaget att vinna fler nya ramavtal under åren som följde.

2016

Tillväxtraketen Lestra prisades som Årets Företagare i Botkyrka kommun av Företagarna. Under året väljde man även att certifiera bolagets ledningssystem enligt BKMA (dåvarande BF9K).

2017

Vi vann fler strategiska offentliga ramavtal med Stockholms stad och Stockholms kranskommuner. Framgångarna ledde till att Lestra återigen hamnade i rampljuset med en andraplats enligt utmärkelsen Årets Företagare i Stockholms län.

2018

Lestra passerade milstolpen 100 miljoner i omsättning vilket öppnade möjligheter att räkna på större avtal. Den kraftiga tillväxten ledde till att Lestra blev ett Gasellföretag för första gången.

2019

Tillväxten fortsatte och Lestra blev ett Gasellföretag för andra året i följd. Lestra aktiva styrelsearbete utvecklades och standardiserades när två externa styrelseledamöter anslöt.

2020

Under år 2020 passerade Lestra omsättningsmilstolpen på 200 miljoner och blev ett Gasellföretag för tredje året i följd.

2021

Bolagets kontinuerliga tillväxt ledde till att Lestra utsågs till Mästargasell för fjärde året i följd. En ny tillväxtstrategi implementerades för en geografisk expansion, bredda segmentet och bearbeta privatmarknaden med målet att nå en omsättning på en miljard.

2022

Lestra genomförde den största organisatoriska omstruktureringen sedan grundandet, inklusive förändringar i styrelsen, ledningsgruppen och skapandet av nya roller för båda huvudprocesserna. Detta ledde till framgångar på den geografiska expansionen när bolaget vann det första ramavtalet med Uppsala kommun.

Affärsidé

Vi utför mark och anläggningsentreprenader i egen regi. Lestra ska utföra större utförande- och totalentreprenader mot kommuner, föreningar och större företag. Vi ska vara den innovativa aktören och alltid jobba för god service, kvalité och nöjda kunder.

Lestra

Ledord

Samarbete

Engagemang

Kvalité

Ägarbild

Lestra är en del och ägs av Zitrus-koncernen.

Zitrus-koncernen

Vill ni veta mer

Ni kan alltid kontakta oss via telefon, email eller kontaktformulär.