Nyheter

Projektet för ökad trygghet och välmående

(Se alla nyheter)

I slutet av sommaren vann Lestra upphandlingen för Fittja Gård. Projektet, som ska stå klart under våren 2020, är ett av företagets största hittills.  

Projektet för Fittja Gård innefattar mycket spännande. Från att lägga nytt tätskikt på garagetaket, plantering och lekutrustning till att anlägga en ny fotbollsplan.
– Vi kommer även att byta belysningen vid garaget så det blir mycket ljusare i området, berättar projektledaren Milan Mitic.

Eftersom regionen har en tråkig historia med stökigheter och drogförsäljning vill Botkyrka Kommun ge ungdomarna tillfälle till roligare sysselsättningar. Med fler upplysta ytor samt pingisbord, studsmattor och växtplantering får området en rejäl uppfräschning och upprustning. Fokus ligger på att skapa trygghet och välmående för de boende.
En ny fotbollsplan ger dessutom naturliga möjligheter till möten bland ungdomar. Sport och idrott talar ett universalspråk och kan därigenom bidra till en positiv samhällsutveckling.

Arbete pågår redan för fullt, där en underentreprenör anlägger tätskikt. Planen är att allt ska stå klart lagom till att vårvärmen anländer 2020. Och hittills har allt löpt helt planenligt och problemfritt.
– Det är ett av Lestras största projekt och även bland de större jag jobbat med. Så det ska bli väldigt spännande att följa hela resan fram till allting är färdigt, säger Milan.