Nyheter

Mercedes Sprinter – en oumbärlig kompanjon

(Se alla nyheter)

Transportbilen är det vanligast förekommande fordonet i Lestras maskinpark. Av dessa är Mercedes Sprinter i en klass för sig. Här berättar vi varför. 

Mercedes Sprinter är en av marknadens mest välkända och omtyckta transportbilar. För Lestra är det en oumbärlig kompanjon på alla projekt och i fordonsparken ingår såväl skåpbilar som flakbilar från Sprinter.

Företagets elva flakbilar utgör stommen. Dessa robusta och kraftfulla bilar är specialanpassade för hårt jobb och har ett rymligt flak på upp till 9,2 kvadratmeter. Det öppna flaket är perfekt för transport av tunga och skrymmande gods, bulklast och verktyg. De är också designade för att smidigt lasta på och av från alla tre sidor.

Såväl flak- som skåpbilen kommer i ett otal olika utföranden och längder, med en tillåten totalvikt som varierar mellan 3 000 – 5 500 kg. Skåpbilens lastutrymme är upp till 17 kubikmeter och kan anpassas helt efter den egna verksamhetens krav. Den har även försetts med en mängd smarta lösningar som gör det lätt att använda utrymmet på ett praktiskt sätt.

Gällande komfort och säkerhet är Mercedes Sprinter väldigt lik en vanlig personbil, men med en förarhytt som är utformad för att underlätta arbetsdagen.