Nyheter

Lestra vann upphandling för nytt storprojekt i Flemingsberg

(Se alla nyheter)

Nyligen vann Lestra en stor upphandling mot Huddinge Kommun. Projektet Gula Gången i Flemingsberg är bland de större som Lestra varit involverade i och är värt drygt 18 miljoner kronor.

Byggprojektet Gula Gången sker vid Diagnosvägen i Flemingsberg. Där ska Lestra anlägga ett parkområde med bland annat lekutrustning, bänkar, byggnation av trappa, stensättning och plantering av växter. Flera delmoment sker helt från scratch. Underleverantörer lägger fiber och värmeledningar innan Lestra sätter första spadtaget.

– Vi inväntar ett sista godkännande av trafikplaner från Trafikverket, sedan sätter vi igång. Projektet kommer ta ganska exakt ett år att färdigställa, berättar Lestras projektledare Younes Beigi.

Gula Gången är en vunnen upphandling mot Huddinge Kommun och är tillsammans med Tingstorget och Fittja Gård bland de största i Lestras historia.

– Detta är mitt största jobb på Lestra, det känns väldigt sporrande med sådana här stora projekt. Och jag tycker det visar hur starka Lestra är som företag, när vi kan vinna upphandlingar av den här storleken, säger Younes Beigi.