Nyheter

Lestra firar 20 år

(Se alla nyheter)

Lestra är idag en av de ledande aktörerna inom mark- och anläggningsbranschen i Stockholm med omnejd. Företagets position är frukten av ett arbete som påbörjades 2001, då Pecko Stamenkovic tog det första spadtaget och grundade Lestra.

Pecko hade tidigare arbetat inom bland annat industribranschen. Med hårt arbete och stark vilja såg han till att Lestra långsamt växte sig större. Genom åren har sonen Filip Stamenkovic och svärsonen Milan Mitic tagit plats inom företaget.
– Tiden går otroligt snabbt. Men det känns fantastiskt att bolaget firar 20 år i år. Det är en stolthet för oss alla på företaget. Jag har själv på nära håll sett Lestra byggas upp under denna tid, vilket är betydelsefullt att bära med sig. Att bolagets kultur och värderingar finns kvar under vår starka tillväxt, berättar Filip Stamenkovic, Lestras styrelseordförande.

En av milstolparna inom företaget skedde 2014, då Lestra räknade hem det första offentliga uppdraget. Projektet var att rusta upp Vårbyparken på uppdrag av Huddinge Kommun, en totalentreprenad på fem miljoner kronor. Det var då nästan hälften av bolagets årsomsättning. Därifrån har utvecklingskurvan gått starkt uppåt, med fokus på nästan enbart kommuner och större företag som kunder.
– Lestra har högt uppsatta mål för framtiden. Det kräver utveckling av både vår struktur och våra rutiner. Men känslan av Lestra som ett familjeföretag kommer finnas kvar. Att stå kvar med fötterna på jorden medan vi fortsätter växa är väldigt viktigt, säger Filip Stamenkovic.

Årets Gasell-företag och liknande utmärkelser de senaste åren är kvitton på att det fortsatt hårda arbetet ger resultat. Trots rådande pandemi är bolaget i konstant tillväxtfas, där mål och strategier kommer kräva både fler medarbetare och samarbetspartners.
– Det är ytterligare en stor sak som vi är stolta över – alla de arbetstillfällen som Lestra skapar. Vi hade planer för ett stort firande tillsammans, om det inte varit för det rådande globala läget. Men förhoppningsvis är vi i mål med vaccinering till hösten och kan börja leva lite mer som vanligt. Då tänker vi 20-årsfira ordentligt tillsammans med våra medarbetare, säger Filip Stamenkovic.