Nyheter

Lagmansbacken – fortsättning av Tingstorget

(Se alla nyheter)

I anslutning till Tingstorget, som är Lestras hittills största projekt, anlades under den gångna vintern en hel väg från Tingsvägen till Lagmansbacken. Detta eftersom nio fastigheter byggts och nödvändig infrastruktur behövdes. 

Projektet Lagmansbacken påbörjades i september 2018 och blev slutbesiktigat i juni i år. Under den perioden anlades en hel vägsträcka på cirka 100 meter kring ett nybyggt fastighetsområde. Från asfalterad väg med parkeringsfickor och marksten på gångvägar till plantering av växter samt dragning av vatten- och elledningar.
– Vi har även lagt fiber och detaljer som granitsten samt ordnat riktigt bra belysning. Tidigare låg där bara en väg som gick upp till en skola. Men efter att det byggts nio höghus behövdes nödvändig infrastruktur. Gatan är till stora delar höjd nu, berättar Lestras projektledare Alexander Djordjevic.

Precis som med Tingstorget så innebar Lagmansbacken ett efterlängtat ansiktslyft för området. Nybyggda hus och fräsch infrastruktur, som lyser upp hela stadsdelen. Att kunna bidra till utveckling är en alltid lika inspirerande del av markanläggningsarbetet. Och responsen från uppdragsgivaren Botkyrka Kommun har varit positiv.
– Vi har fått väldigt bra respons och kommunen var mycket nöjd med resultatet, säger Alexander Djordjevic.