Nyheter

Fleaty – ett Uber för lastbilar

(Se alla nyheter)

Appen Fleaty är framtagen av Lestras affärschef Filip Stamenkovic för att effektivisera materialtransporter inom byggbranschen. Knappa in vilket material som ska beställas och vart det ska levereras, så räknar Fleaty ut vilket fordon som kan leverera för kortast möjliga körsträcka.   

Fleaty lanserades i slutet av april i år och kan helt ersätta inköpsfunktionen hos företag. Idén till denna digitala plattform föddes under en familjesemester i San Fransisco härom året. Efter lönlösa försök att boka vanlig taxi provade Filip Stamenkovic istället Uber. Och då stannade i princip första bästa bil.
– Det gick så smidigt att boka taxi, då tänkte jag att det måste vara möjligt att boka lastbilar för transport inom vår bransch. Förra sommaren bestämde jag mig att grunda Fleaty som ett nytt företag, tillsammans med Robin Granholm och Nikola Markovic, berättar Filip Stamenkovic.

Appen lanserades i slutet av april i år. Den underlättar för till exempel mindre aktörer, som kanske inte har transportledare inom sin verksamhet. Bakgrundskontroller görs på de åkerier som ansöker att få gå med för att säkerställa att deras förare har yrkeskompetensbevis, att fordonen är miljöcertifierade och att företaget har yrkestrafiktillstånd. Efter dessa kontroller blir de synliga i appen.

Somliga pratar redan om att Fleaty på sikt kommer revolutionera den ibland lite småstela byggbranschen. Appen är under ständig utveckling och får mycket feedback från kunderna. I dagsläget riktar sig appen till företag och åkerier som behöver transporter av sand, grus och stenmaterial.
– Vi planerar att utöka sortimentet till andra produkter också, säger Filip Stamenkovic.