Lestra_xxx_Webb

Robert Sumberesi ny VD på Lestra

Med den tredje DI Gasell-utmärkelsen färskt i minnet är det nu dags för nästa stora nyhet från Lestra. Onsdagen den 11 november tillträder nämligen Robert Sumberesi tjänsten som ny VD på företaget. 

Robert Sumberesi tar därmed över rodret från Filip Stamenkovic och ska fortsätta att leda ett av Sveriges snabbast växande företag in i framtiden.   

– Det är med stor ära som jag lämnar över till Robert Sumberesi. Styrelsen är övertygad om att Robert, med sin 20-åriga VD-erfarenhet, är rätt person att styra bolaget i rätt riktning. Lestra Entreprenad växer i raketfart och vi siktar på en miljardomsättning 2026. Vi ska utveckla Lestra till Stockholms ledande anläggningsföretag, säger Filip Stamenkovic som är Lestra Entreprenads nuvarande VD och styrelseordförande.

Även Robert är laddad inför uppgiften. 
– Först och främst är det hedrande att ta vid efter Filip Stamenkovic. Det känns väldigt kul och stimulerande att arbeta för ett företag som vill jobba och utvecklas framåt, säger Robert Sumberesi och fortsätter. Jag ser fram emot att tillsammans med personal och styrelse ta nästa kliv i Lestras framgångsrika resa och fortsätta vara ett Gasell-företag framöver.

Robert har lång och bred erfarenhet från olika branscher och har varit VD för några av Sveriges mest kända varumärken som Stiga, Cresent/Monark och Willa Nordic. Han kommer närmast från läkemedelsbranschen.

Filip Stamenkovic fortsätter som styrelseordförande i bolaget. Den erfarna entreprenören och ledaren Mikael Andersson som är nuvarande styrelseordförande i Fleaty och tidigare VD på Märsta Förenade och Taxi Stockholm ansluter även som styrelseledamot.

I augusti redovisade bolaget sitt starkaste år hittills med en tillväxt på 65 procent till en omsättning på 217 miljoner kronor. Detta kan jämföras med 131 miljoner för 2018/19. Vinsten blev 7,8 procent före finansiella poster och skatt. Lestra Entreprenad har tilldelats en DI Gasell som ett av Sveriges snabbast växande företag under 2018, 2019 och 2020.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email