Nyheter

Upprustning av gårdar i Eriksberg

(Se alla nyheter)

Nyligen påbörjade Lestra ett nytt projekt vid Trälberget i Botkyrka Kommun. Det är tre gårdar i området Eriksberg som ska rustas upp och fräschas till.

Ombyggnaden påbörjades i mitten av mars och kommer pågå till slutet av september, enligt planerna. Projektet innebär att tre gårdar i området Eriksberg genomgår en rejäl renovering. Lestra ska fräscha upp området genom att bland annat platsbygga nya sandlådor med ny lekutrustning, plantera växter samt lägga ny mark- och kantsten.
– Vi kommer även göra ingångarna till gårdarna lite snyggare och fräschare. Dessutom anlägger vi nya trappor och monterar mer belysning, för att området ska kännas lite tryggare och människor ska våga röra sig här på kvällarna. Det kommer bli allmänt trevligare, säger Lestras driftchef Milan Mitic.

Monteringen av den nya lekutrustningen kommer utföras av Lestras dotterbolag TryggLek. Det kommer bland annat finnas större kompisgungor och klätterställningen Parkour, där barnen kan leka tillsammans. Uppdraget vid Eriksberg ingår i det ramavtal som Lestra har tillsammans med Botkyrka Byggen. Initialt har Boverket bidragit ekonomiskt till projektet, via Botkyrka Byggen.

Projektet vid Trälberget är ett medelstort projekt, med budget på cirka åtta miljoner kronor. Ett arbete som förhoppningsvis kommer göra stor skillnad, utan att arbetet märks för mycket.
– Som vanligt gör vi på Lestra vårt bästa för att de boende ska påverkas så lite som möjligt av ombyggnaden. Förhoppningsvis kommer alla uppskatta skillnaderna när vi är klara. Det känns som ett spännande projekt, det är alltid kul att rusta upp i en stadsdel som behöver ett litet ansiktslyft, säger Milan Mitic.