Nyheter

Storprojektet Kvarteret Slingan påbörjat i november

(Se alla nyheter)

Den 9 november påbörjade Lestra ett nytt anläggningsprojekt på gränsen mellan Solna och Sundbyberg. Projektet Kvarteret Slingan kommer pågå till nästa sommar, då det ska vara klart för slutbesiktning. 

Lestra ska bland annat anlägga en helt ny rondell, som inkluderar dräneringar och ny beläggning med en stor del plattytor. 1400 kvadratmeter närmare bestämt – med stensättning i riktigt snygga mönster.

– Det är en helt ny projekterad rondell, när vi började stod det bara en stolpe med ring i mitten. Det ligger ett nybyggt bostadshus intill, som sträcker sig över Gränsgatan, Lövgatan och Råsundavägen. Vi utför arbetet med rondellen och även upp mot bostadshusen. Det kommer bli jäkligt snyggt, säger Lestras projektledare Kent Larsson.

Arbetet sker delvis i ingenmansland, eftersom projektytan inkluderar delar av både Solna Kommun och Sundbyberg.
– Vi har kontakter med Sundbyberg Stad också. Det blir mest lite VA-arbete, ansluta rör till deras brunnar och liknande. Det löser vi snabbt, berättar Kent Larsson.

Projektet är relativt stort och kommer landa på drygt tio miljoner kronor. Den 2 juli 2021 planeras allting vara klart för slutbesiktning.
– Det är alltid extra mycket trafik under industrisemester. Därför är det perfekt att vi hinner bli klara precis innan det, säger Kent Larsson.