Nyheter

Ny på jobbet – entreprenadingenjör Christopher Mourou

(Se alla nyheter)

Från ett helt arbetsliv som egenföretagare till en del av Lestra-familjen är ett ganska stort steg att ta. Lyckligtvis känner Christopher Mourou att han klivit rakt in värmen och stortrivs redan.

Christopher Mourou tillträdde sin tjänst på Lestra i juni. Som entreprenadingenjör har han en god helhetsblick över såväl pågående som kommande projekt. Sysslorna innefattar både kalkylering och offerter, men även stöd till projektledarna.

– Ibland behövs det ta fram olika tillstånd, eller bara att vi avlastar varandra lite. Jag började som egenföretagare 2001, då finns ju projektledning med hela tiden. Så den biten kan jag. Men jag tycker det är roligt att sitta och räkna på jobb. Det var delvis därför jag sökte mig till Lestra, för att arbeta med dessa nya saker. Och företagets framtid känns väldigt spännande, säger Christopher.

Redan efter tre månader på Lestra trivs Christopher. Att det är högt i tak, lätt att ställa frågor bland kollegor och att alla hjälper varandra är några av anledningarna till den angenäma arbetsmiljön.
– Många företag brukar prata om att de har högt i tak, men lever inte upp till det. Det tycker jag att Lestra gör, menar Christopher.

Fritiden fylls med fotboll, matlagning och en del brädspel. Även om renoveringen av det nyinköpta radhuset i Nacka tar en stor del av tiden för tillfället.
– Jag är ju hantverkare i både kropp och själ. Så det kliar alltid lite fingrarna efter nya projekt, skrattar Christopher.