Nyheter

Första fjärrvärmeavtalet i hamn

(Se alla nyheter)

Lestra rivstartar 2021 med att landa ytterligare ett tungt ramavtal. Denna gång med Södertörns Fjärrvärme.
– Detta är vårt första fjärrvärmeavtal och vi ser verkligen fram emot att jobba mer inom det området, säger Lestras affärschef Robin Granholm.

Det nysignerade ramavtalet gäller fjärrvärmedistribution i Botkyrka, Huddinge och Salem.  Det inkluderar arbeten med nyläggning, reparation och omläggning av fjärrvärme. Lestra vann upphandlingen och rangordnas först i konkurrens med ett flertal andra entreprenörer.
– Vi har gjort en del större fjärrvärmearbeten tidigare, bland annat i Solna. Så det känns superbra att vi växer och tar allt större marknadsandelar, säger Robin Granholm.

Avtalet gäller över 2022, med möjlighet att förlängas i sammanlagt sju år. Lestras kalkylchef Nadia Ahad hade huvudansvaret för att räkna hem projektet.
– Det känns väldigt bra, nu när avtalet är klart. Jag kommer fortsätta hålla koll på alla siffror och följa upp priserna längs vägen med projektet. Vi har försökt under en period att få in en fot inom fjärrvärme, för att utveckla vår verksamhet ännu mer. Så det är riktigt kul att vi lyckades och jag räknar på fler ramavtal för fjärrvärme som vi hoppas landa redan under 2021, berättar Nadia Ahad.