Nyheter

Färgglad pop-up-park på Fittja torg

(Se alla nyheter)

Den 23 juni färdigställdes arbetet med pop up-parken på Fittja torg. Projektet är en del i ett pågående större arbete där syftet är att skapa en trygg och tillgänglig plats för alla. 

På torget i Fittja finns numera flera sittgrupper, gröna växter och nöjda lokalbor. Tanken är att det ska kännas som ett offentligt vardagsrum – vilket baseras på idéer från unga tjejer boende i kommunen.

Den numera populära mötesplatsen utgörs idag av flertalet sittplatser och färgglada trämöbler – ett projekt som Lestra har arbetat med. Martin Strömberg arbetar som projektledare på Lestra och har ansvarat för möbelprojektet. Han har säkerställt att allt material funnits på plats, att möblerna blivit tillverkade på ett korrekt sätt och att de blivit placerade på rätt plats på torget.
– Vi har bland annat hjälp till med att snickra ihop möbler och sittgrupper på torget, berättar Martin Strömberg, projektledare på Lestra.

Trots den korta tidsperioden på två veckor lyckades Martin och hans kollega färdigställa möbler bestående av alltifrån soffor och fåtölj till bord och hyllor.
– Det var en utmaning att hinna få klart allt i tid, och dessutom göra det snyggt. Vi var bara två personer som sett till att färdigställa arbetet. Men resultatet blev riktigt bra.

Projektet med pop up-parken på Fittja torg har blivit uppskattat och mötts av fin respons ifrån de boende i området.
– Det är alltid roligt att få vara delaktig i den här typen av projekt, som fått så bra respons från andra människor.