Nyheter

Entreprenadprojekt i Tumba färdigställt

(Se alla nyheter)

Sedan augusti har Lestra utfört ett entreprenadarbete vid Brotorpsvägen i Tumba. En ny bil- och gångväg flyttades och byggdes om, med tillhörande fiber- och belysningsarbete. Ett relativt litet jobb, som trots detta ställer samma höga krav på noggrannhet och rutin.

Vägen som anlades var cirka 300 meter lång och löper från Tumba in mot Grödinge. Den rejäla upprustningen pågick fram till början av december, då projektet slutbesiktigades.

– Det tillkommer ännu en liten besiktning, men det är inga problem alls. Vi har jobbat på bra, berättar Lestras projektledare Alexander Djordjevic.

Arbetet förflöt enligt tidsschemat. Under slutet av sommaren är området mer vältrafikerat, mycket på grund av att det ligger en badplats med tillhörande utegym i närheten. Men under hösten har trafiken lättat och överlag inte påverkat arbetet.

– Det blir alltid lite extrajobb med att dra el, fiber, fjärrvärme och sätta upp belysning. Men vi har rutin av dessa medelstora entreprenader, menar Alexander Djordjevic.

Arbetet vid Brotorpsvägen ingick i Lestras ramavtal för Mark & VA mot Botkyrka kommun. Sammanlagt var projektet värt ungefär fyra miljoner kronor.

– Brotorpsvägen är bland de mindre jobben jag gjort på Lestra. Men det är som sagt viktigt att vi får rutin på alla sorters projekt, vilket jag verkligen tycker att vi lyckas med, säger Alexander Djordjevic.