Nyheter

DI Gasell – så lyckades Lestra vinna tre raka!

(Se alla nyheter)

Dagens Industri delar årligen ut DI Gasell: ett prestigefullt pris som tillfaller Sveriges snabbast växande företag. År 2020 tilldelades Lestra som bekant detta pris: för tredje året på raken dessutom! En oerhörd bedrift. 

Kriterierna för att vara aktuellt som Gasell-företag är flera. De tydligaste är att företagets tillväxt skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner. Samt att omsättningen åtminstone måste fördubblas, från ett räkenskapsår till nästa. Lestras stadigt starka tillväxt såg till att dessa, och resterande, kriterier uppfylldes med bravur.
– Vi har lyckats för att vi vågat ställa höga mål, att vi har jobbat extremt hårt och trott på visionen. Dessutom har vi fantastiska medarbetare som alltid sätter laget före jaget, säger Lestras styrelseordförande Filip Stamenkovic.

Lestra har många tufft satta och långsiktiga mål som de strategiskt jobbar efter. Omsättningen kommer vara uppnå en miljard kronor 2026, som ett exempel. Att återkommande prisas längs vägen som Gasell-företag är tydliga kvitton på att strategin fungerar.
– Det känns självklart fantastiskt att vara prisade tre år på raken, det är sådant man bara läst och drömt om tidigare. Men vi är noga med att stå kvar med fötterna kvar på jorden även i framgång, berättar Filip Stamenkovic.

DI Gasell har delats ut sedan år 2000. Idag är priset oerhört ansett och sponsras av storföretag som exempelvis Google, Telia, Mercedes, Scandia och Ikea. Rebecka Forsman Fresk är affärsområdeschef för DI Gasell och ytterst ansvarig för priset.
– Gasell-undersökningen, där vi går igenom samtliga bolags årsredovisningar, är väldigt noggrann och helt unik. Därför är Gasellutmärkelsen så högt ansedd, det blir ett kvitto för företag att de driver tillväxten framåt i Sverige på ett väldigt bra sätt. Att se så många företag göra framsteg är väldigt stimulerande att följa, berättar Rebecka Forsman Fresk.

Flera av de företag som utses till Gasellföretag är också verksamma inom bygg- och entreprenadbranschen. Lestras bedrift med tre raka priser är inte helt unik, men samtidigt ett kolossalt styrkebesked.
– Det är imponerande tillväxtresor som Gasellföretagen lyckas med och ett bevis på hur välmående företag snabbt kan växa sig riktigt starka, säger Rebecka Forsman Fresk.