Lestra_styrelseordföranden_Webb

Hallå där Nils Bengtsberg, styrelseordförande på Lestra.

Berätta lite om dig själv
Jag är 57 år och bor tillsammans med min sambo i Hässelby, har fyra barn, ett bonusbarn och tre barnbarn. Fritiden ägnas till stor del åt mitt träningsintresse – jag uppskattar verkligen att träna och tränar sex dagar i veckan på ett litet gym inne i stan. 

Vad har du för bakgrund och hur hamnade du på Lestra?
I grund och botten är jag entreprenör. Jag startade ett budföretag när jag var 20 år som gick väldigt bra. I slutet av åttiotalet sålde jag bolaget och bodde under några år i USA. Där jobbade jag bland annat med att exportera stora tomater och avokados, vissa så stora som 1 kg. Efter några år hemma i Sverige igen så köpte jag och Mats Eklund loss företaget T&T Förvaltnings AB som vi båda jobbade åt, och drev det fram till 2015. Under åren inom fastighetsförvaltning lärde jag känna Pecko och familjen Stamenkovic, som då var en av våra leverantörer. 2017 frågade Pecko om jag var intresserad av att hitta på nåt nytt, och om jag kunde hjälpa dem med styrning i organisationen. Jag tackade ja och klev in som styrelseordförande 1 maj 2018.

Hur ser din roll på Lestra ut?
Jag sitter på två uppdrag hos Lestra. Dels är jag styrelseordförande vilket innebär att jag måste hålla mig à jour med vad som händer i verksamheten och vara förberedd inför de styrelsemöten som hålls en gång i månaden. Efter vart erbjöd jag mig att hjälpa till med driften av bolaget, så som personalfrågor och verksamhetsplanering – skapa en strategi för hur verksamheten ska bedrivas. 

Vad är ditt bästa Lestra-minne?
Jag kan inte komma på nån speciell situation, utan vill säga hela bolaget och framförallt personalen och deras entusiasm. Det är det som är så fantastiskt med Lestra – man blir glad varje gång man kommer dit. 

Har du något tips du vill dela med dig av?
En viktig sak jag lärt mig genom åren som egenföretagare är vikten av att låta alla känna sig delaktiga i ett bolag. Oavsett vilken position man har så ska det kännas att man är en viktig del av verksamheten. Det kan vara svårt när man som VD har mycket att tänka på, men det krävs att man avsätter tid för detta. 

Vilken är din favoriträtt?
Jag är tokig i japansk mat. Smakerna i riktig, vällagad japansk mat. Jag har glädjen att få tillbringa tid i andra länder och då ser jag alltid till att äta japanskt. Det japanska köket går också hand i hand med min livsstil där jag tränar och försöker tänka på vad jag stoppar i mig. 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email